Skellefteå Filmstudio har outtröttligt visat kvalitetsfilm sedan 1966

Skellefteå Filmstudio har outtröttligt visat kvalitetsfilm i över 50 år!

Skellefteå Filmstudio är en ideell förening med syfte att försöka främja filmen i konstnärligt avseende. Vi visar åtta eller nio filmer varje termin.

Filmer visas tisdagar kl. 18.30. Plats: Nordanå, Skellefteå

Mycket information ges kontinuerligt genom vår sida på Facebook. Gå in och gilla oss där.

Som medlem i Skellefteå Filmstudio får du se samtliga filmer på programmet för 250 kronor per termin. Medlemskort köpes i samband med våra visningar och gäller då som biljett till samtliga filmer på den terminens program. Det går inte att lösa biljett till enstaka visningar. Betalning sker antingen via swish på nummer 123 667 76 29 eller med kort vid visningarna.

Föreningen är ansluten till Sveriges Förenade Filmstudios (SFF). Det finns drygt 100 filmklubbar runt om i landet, med ca 30 000 medlemmar per år. Länk till Sveriges Förenade Filmstudios: http://www.sff-filmstudios.org/ 

50 år 2016

2016 fyllde filmstudion 50 år och det firade vi i mars 2017 med ett späckat filmprogram och avslutade med middag med film. Så här såg programmet ut.

10.00 Krakel Spektakel, svensk musikalfilm från 2014 i regi av Elisabet Gustafsson. Filmen bygger på Lennart Hellsings verser och berättelser och i rollerna ses bl.a. Lea Stojanov, Vanja Blomkvist och Anton Lundqvist. ”En berättelse som både flörtar med stumfilmens slapstick och med klassiska sagor som ”Trollkarlen från Oz”, ”Sagan om ringen” och ”Alice i Underlandet”.” (Erika Hallhagen, SVD).

14.00 – 16.00 Film i Västerbotten
Representanter från Film i Västerbotten berättar om sin verksamhet och visar ett antal kortfilmer i olika genrer.

17.00 Middag serveras i foajén till filmmusik av Kevin och Sara
Filmquiz
19.00 Samtal om Skellefteå Filmstudio
Stig Forssell (kulturstipendiat 2016) och Tomas Hultman (styrelseledamot) samtalar om Skellefteå Filmstudios historia och idé.
20.00 Filmvisning
Stig Forssell väljer och presenterar kvällens film.